HUTI RAKETIRALI ŠKOLU: Poginulo 15 vojnika i troje dece koja su se igrala u blizini

Tanjug

14. 03. 2021. u 18:40 >> 18:41

POBUNJENIČKE snage Huta u Jemenu ispalile su danas raketu na školu u regionu Taiz u kojoj su smeštene provladine snage, ubivši 15 vojnika, kao i troje dece koja su bila u blizini, saopštili su očevici i vojni izvori.

ХУТИ РАКЕТИРАЛИ ШКОЛУ: Погинуло 15 војника и троје деце која су се играла у близини

Foto: Tanjug/AP

Stanovnici su Rojtersu rekli da su se deca - dva brata i njihov rođak - nalazila u tom području kada je projektil pogodio školu u okrugu Kada na zapadu gubernije Taiz.

Dva vojna izvora kažu da je 15 vojnika ubijeno.

Naveli su da su školu ranije koristili Huti i da je preuzeta nakon što su provladini borci prošle nedelje zauzeli Kadu.

Zvaničnik Hutija nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar.

U spornom Taizu na jugozapadu Jemena nedavno su eskalirale borbe između boraca lojalnih međunarodno priznatoj vladi i pokreta Huti koji ju je zbacio s vlasti u glavnom gradu Sani 2014. godine.

Snage međunarodno priznate vlade Jemena uspele su da oduzmu teritoriju od pobunjenika Hutija proteklih dana, saopštili su danas zvaničnici i vođe plemena obe strane, prenosi AP.

Vladine snage su početkom meseca pokrenule ofanzivu na pobunjeničke položaje u zapadnoj provinciji Hadža, preuzevši kontrolu nad desetak sela u okrugu Abs, dođe se.

Ovaj potez deo je puta ka ključnoj luci Hodeida, kroz koju prolazi oko 70 odsto komercijalnog i humanitarnog uvoza Jemena.

Sukobi su takođe besneli u planinskom području Makbana u provinciji Taiz, dok su vladine snage pokušavale da se pridruže trupama na zapadnoj obali Jemena, dodali su zvaničnici.

Više od 40 boraca sa obe strane ubijeno je u Hadži i Taizu u protekla 24 sata, uglavnom Hutija, a više od 100 je ranjeno, navodi Asošieted pres.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)