BIVŠI IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC O RATU U UKRAJINI: Ako krenu na Donbas, čeka ih katastrofa - tenkovi će gaziti do Odese

Novosti online

10. 03. 2021. u 19:07

VELIKA ofanziva ukrajinske vojske na Donbas dovešće do potpunog poraza snaga lojalnih Kijevu, rekao je izraelski politikolog i bivši obaveštajac Jakov Kedmi.

БИВШИ ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ О РАТУ У УКРАЈИНИ: Ако крену на Донбас, чека их катастрофа - тенкови ће газити до Одесе

Foto: EPA/Printscreen

Kedmi je izrazio uverenje da se Zelenski nada ponavljanju azerbejdžanskog uspeha u Nagorno-Karabahu. Ipak, on predviđa da će agresija oružanih snaga Ukrajine na Donbas rezultirati katastrofom za Kijev.

- Donjecki tenkovi se neće zaustaviti ni u Harkovu ni u Dnjepropetrovsku, pa čak ni u Odesi. Ja to pretpostavljam na osnovu onoga što vidim i znam... Momci iz Donbasa će im objasniti. Neka samo pokušaju - optimističan je Kedmi u svetlu zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine.

Danas su ukrajinske snage napale Narodnu miliciju LNR u selu Mihajlovka, a snimci sukoba su objavljeni na društvenim mrežama. I lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je izrazio uverenje da se Kijev priprema za ofanzivne operacije velikih razmera.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska aktivno prebacuje plaćenike, diverzante i tehniku na liniju kontakta, što ukazuje na to da će Kijev pokušati da izvede "blickrig" u Donbasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)