ŠTA SE SPREMA NA ISTOKU UKRAJINE?! Vozovi krcati vojnom tehnikom jure ka Donjecku, Kijev spreman za veliki juriš (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2021. u 19:01

VOJNA situacija u istočnoj Ukrajini je i dalje izuzetno napeta. Kako navode nadležni u Luganjskoj Narodnoj Republici, ukrajinske oružane snage redovno krše prekid vatre.

ШТА СЕ СПРЕМА НА ИСТОКУ УКРАЈИНЕ?! Возови крцати војном техником јуре ка Доњецку, Кијев спреман за велики јуриш (ВИДЕО)

Foto: Instagram/Ministarstvo odbrane Ukrajine

U poslednja 24 sata vatra Ukrajinci su šest puta gađali oblasti pod kontrolom Donjecke i Luganjske Narodne Republike, uključujući civilna naselja.

Provokacije su zabeležene duž cele linije fronta. Kijevske snage su posebno aktivne na jugu, u oblasti oko strateški važne luke Mariupolj.

I Gorlovka, severno od Donjecka, se redovno nalazi na meti ukrajinske paljbe. Jednog pripadnika Narodne milicije DPR su ubili ukrajinski snajperisti dok je pokušavao da evakuiše decu koja su zalutala na liniju paljbe.

U isto vreme vojni avioni su transportovali izvestan broj ukrajinskih vojnika, najverovatnije ranjenih, u jednu kijevsku bolnicu, piše Saut Front.

Nakon masovnog minobacačkog granatiranja sela na jugu DNR pre dva dana, tenzije su počele da popuštaju, ali ne zadugo.

Ukrajinska vojska je počela da dovlači pojačanja na istok zemlje, što je podgrejalo strahove o velikoj ofanzivi koja će nastupiti kada se otopi sneg.

U poslednjih mesec dana sve češće se pojavljuju snimci transportnih vozova krcatih vojnom tehnikom koji jure ka Donjecku. Gotovo je sigurno da tenkovi i oklopna vozila neće biti korišćeni u defanzivne svrhe ili za patroliranje po civilnim naseljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!