SAMO OVAKO ĆEMO POBEDITI RUSIJU! Ukrajinski general ima neverovatan plan, otkrio šta je potrebno za poraz Moskve

Novosti online

05. 03. 2021. u 00:52

BIVŠI šef ukrajinskog generalštaba Viktor Muženko, u razgovoru za Fakti, rekao je šta je potrebno da Ukrajina porazi Rusiju u slučaju rata, prenosi RIA Novosti.

САМО ОВАКО ЋЕМО ПОБЕДИТИ РУСИЈУ! Украјински генерал има невероватан план, открио шта је потребно за пораз Москве

Foto: Printscreen

General Muženko je rekao da je poraz Rusije moguć u slučaju da Ukrajina ima "jakog saveznika". On je potom naglasio da se prema njegovom mišljenju trenutno vodi otvoreni rat između Moskve i Kijeva, čiji cilj treba da bude obnova granica Ukrajine od pre 2014. godine.

- Potreban nam je snažan i lojalan saveznik koji će podržati Ukrajinu. Samo tako nam je osigurana pobeda u ovom ratu - rekao je Muženko, ne precizirajući koju državu vidi kao saveznika.

Viktor Muženko je unapređen u čin generala 2015. godine ukazom tadašnjeg predsednika Petra Porošenka. Bio je glavnokomandujući ukrajinskih snaga u ratu sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom.

Oslobođen je dužnosti 2019. godine, kada je počeo da piše memoare o sukobima na istoku Ukrajine. Iste godine je vraćen u službu kao general u rezervi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!