ŠTA ĆE RUSIJA URADITI AKO UKRAJINA NAPADNE DONBAS: Predsednik DNR otkrio plan akcije ako počne velika ofanziva Kijeva

Novosti online

09. 03. 2021. u 16:25

U SLUČAJU razbuktavanja neprijateljstava u Donbasu, Rusija će iskoristiti sve moguće diplomatske kanale kako bi zaustavila krvoproliće na teritoriji istočne Ukrajine, rekao je Denis Pušilin, lider Donjecke Narodne Republike.

ШТА ЋЕ РУСИЈА УРАДИТИ АКО УКРАЈИНА НАПАДНЕ ДОНБАС: Председник ДНР открио план акције ако почне велика офанзива Кијева

Foto: Depositphotos/Printscreen

On je to saopštio novinarima, i dodao da je Narodna milicija DNR poslednjih godina značajno povećala svoju borbenu gotovost. Lider DNR je takođe primetio da u regionu rastu tenzije i da će Kijev za povratak pobunjenih regiona upotrebiti silu.

Pušilin je kao dokaz za te tvrdnje izneo i činjenicu da ukrajinska vojska u poslednje vreme dovlači pojačanja na liniju razdvajanja, kao i sve češća granatiranja oblasti pod kontrolom DNR:

- Ako počne rat, Rusija će delovati da zaustavi krvoproliće diplomatskim putem - rekao je Pušilin.

Lider DNR je istakao da se Kijevu za sada ograničava na granatiranje delova fronta, ali je naglasio i da su Milicije DNR i LNR u stanju da ukrajinskoj vojsci pruže žestok otpor i bez vojne pomoći Rusije.

Podsećamo, poslednjih dana su učestali incidenti na istoku zemlje, pre svega granatiranja sela od strane ukrajinske vojske. Prema informacijama koje su objavili ruski mediji, Kijev će čekati da se otopi sneg pre nego što krene u veliku ofanzivu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri