BAJDEN TRAŽI OSTAVKE TRAMPOVIH TUŽILACA: Evo šta će biti sa čovekom koji istražuje "poslovne aktivnosti" njegovog sina Hantera

Novosti online

09. 02. 2021. u 09:45

ADMINISTRACIJA predsednika SAD Džozefa Bajdena započeće proces tranzicije za američke tužioce koje je imenovao američki lider i čije je imenovanje potvrdio Senat, javila je agencija "Foks njuz".

БАЈДЕН ТРАЖИ ОСТАВКЕ ТРАМПОВИХ ТУЖИЛАЦА: Ево шта ће бити са човеком који истражује пословне активности његовог сина Хантера

Foto: EPA

Prema pojedinim izveštajima, Ministarstvo pravde SAD zatražiće od većine tužilaca koje je imenovao bivši predsednik Amerike Donald Tramp da podnesu ostavke.

Međutim, tužilac savezne države Delaver Dejvid Vajs, koji istražuje poslovne aktivnosti sina američkog predsednika Hantera Bajdena, neće biti smenjen sa funkcije.

Tužilac iz Konektikata Džon Darham ostaće na funkciji specijalnog tužioca koji istražuje poreklo istrage o povezanosti Trampa i Rusije, ali će se od njega verovatno tražiti da podnese ostavku na funkciji državnog tužioca.

Bajden je 7. januara imenovao Merika Garlanda za državnog tužioca SAD. Državni tužilac nadležan je za vođenje Ministarstva pravde i simultano koordiniše brojne obaveštajne agencije, uključujući Federalni biro za istrage (FBI).

Američki predsednik naglasio je u decembru da se neće mešati u rad Ministarstva pravde, uz napomenu da ono "nije vlasništvo predsednika već naroda".

Proces smene tužilaca trajaće nekoliko sedmica.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane