VAŠINGTON DAO ZELENO SVETLO? Veliki napad u blizini američke vojne baze, ima mrtvih i mnogo ranjenih!

Novosti online

24. 01. 2021. u 22:17

TRI sirijska vojnika poginula su, a deset je ranjeno u napadu militanata "Maghwar al-Thawra" podržanih od strane SAD na autobus na auto-putu između gradova Palmire i Deir ez Zora u nedelju, saopštio je vojni izvor.

ВАШИНГТОН ДАО ЗЕЛЕНО СВЕТЛО? Велики напад у близини америчке војне базе, има мртвих и много рањених!

Foto: EPA

- Autobus koji je prevozio vojnike u 13.40 po lokalnom vremenu (12.40 po srednjoevropskom vremenu) našao se na udaru terorističke grupe koja je stigla iz oblasti Al-Tanf, usled čega su trojica vojnika poginula, a 10 je ranjeno - rekao je izvor agencije.

Napad se dogodio na području grada Šola. Kasnije je i sirijska novinska agencija SANA saopštila o ovom zločinu.

Sličan zločin dogodio se 30. decembra na istom području, kada je napadnut autobus u kojem su se nalazili civili. U eksploziji je poginulo 28 ljudi, a 13 je ranjeno.

Područje Al-Tanf na jugu Sirije se granici sa Jordanom i kontrolišu ga Oružane snage SAD i njima lojalni militanti "Maghwar al-Thawra". Tamo se nalazi i američka vojna baza.

Vesti iz Sirije čitajte klikom OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

24.01.2021. 23:34

Spriters.Twitter objavjuje 12 slika sirijskih vojnika i jednog jurišnog helikoptera Mi-24 koji su se dai u potragu za ovim teroristima i kaže se da je ta teror. ćelija na kraju uništena.Akciju potrage za ISISovcima je predvodio lično general Nizar al-Kader,komandant 17.divizije SAA iz Deir Ezora.