OPASNA ANOMALIJA REPUBLIKANACA? Bolton pozvao republikansku stranku da "opere ruke" od "trampizma"

Tanjug

12. 01. 2021. u 13:29

BIVŠI savetnik predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton pozvao je Republikansku stranku da "opere ruke od Trampizma", ističući da je on "opasna istorijska anomalija Republikanaca".

ОПАСНА АНОМАЛИЈА РЕПУБЛИКАНАЦА? Болтон позвао републиканску странку да опере руке од трампизма

Foto: EPA

On je za američku MSNBC televiziju rekao da u Republikanskoj stranci još nije bilo ozbiljnog razgovora o tome kako "oprati ruke" od toga šta je radio Tramp i kako da se nadoknadi šteta, prenosi američki Politiko.

"I mada smatram da je šteta velika, mislim da se može i da bi je trebalo popraviti. To bi trebalo da iz ograničene perspektive stranke bude najveći prioritet u budućnosti", rekao je Bolton.

Bolton je ranije predvideo da će Trampov uticaj znatno opasti nakon prošlonedeljnih nemira, ali je kazao i da njegove stavove o Trampu deli dosta njegovih vršnjaka.

Bolton je Trampa nazvao "nepravilnošću u američkoj politici" i odbacio stav da je cela Republikanska stranka odgovorna za Trampovo ponašanje i nepoštovanje normi.

Istovremeno, Bolton je pozvao republikance da imaju strože kriterijume u izboru predsedničkih kandidata, koji bi, kako kaže, trebalo da imaju "stvarni karakter i stvarnu filozofiju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024