NOVI SOJ KORONE SVE BLIŽI SRBIJI: Prvi slučaj u Rumuniji - žena nije putovala u inostranstvo

Tanjug

08. 01. 2021. u 16:03

RUMUNIJA je prijavila prvi slučaj novog soja korona virusa, koji je prvo otkriven u Velikoj Britaniji, i to kod 27-godišnje žene sa juga zemlje koja nije putovala u inostranstvo u skorije vreme, prenosi Rojters.

НОВИ СОЈ КОРОНЕ СВЕ БЛИЖИ СРБИЈИ: Први случај у Румунији - жена није путовала у иностранство

Foto: Depositphotos

- Ukoliko su informacije koje nam je pacijentkinja dala tačne, to znači da novi soj virusa već cirkuliše u Rumuniji - rekao je portparol bolnice Matei Bals u Bukureštu za privatnu televiziju B1.

On je rekao da je pacijentkinja ispoljila blage simptome bolesti i da je puštena kući, kao i da se može očekivati porast broja novih slučajeva.

U Rumuniji je do danas zaraženo 663.799 ljudi, a preminulo je 16.506 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni