KAUBOJSKI NAPAD AMERIKE NA RUSIJU: Neskrivene ambicije svetskog šerifa, hoće da preuzmu Severni tok!

Tanjug

27. 12. 2020. u 17:10

КАУБОЈСКИ НАПАД АМЕРИКЕ НА РУСИЈУ: Нескривене амбиције светског шерифа, хоће да преузму Северни ток!

Foto AP

SANKCIJE SAD protiv izgradnje Severnog toka 2 su neskriveni kaubojski napad ili je u pitanju nasilno preuzimanje, rekao je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov u intervjuu za TV kanal Rusija-1.

- Ovo je apsolutno otvoren kaubojski napad ili nasilno preuzimanje. Kako drugačije da nazovemo to - zapitao je Peskov komentarišući sankcije protiv izgradenje Severnog toka 2.

Peskov je naglasio da je rad na gasovodu u punom jeku i da će se projekat završiti, preneo je TAS S.

On je primetio da je Rusija živela u vrlo "neprijateljskom okruženju" i cele godine je morala da se nosi sa "novim i novim takozvanim sankcijama".

Severni tok 2 podrazumeva izgradnju dva gasovoda sa kapacitetom od 55 milijardi kubnih metara godišnje, od Rusije prema Nemačkoj, preko Baltičkog mora. Gasovod je 93 odsto kompletiran, iako je izgradnja obustavljena u decembru 2019. godine, kada je švajcarska kompanija prekinula radove zbog sankcija koje su uvele SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Duško

27.12.2020. 18:06

Samo je interes večan, kažu židovi , niko ne opovrgava. Nadajmo se da će Rusi znati zaštiti svoju imovinu od alave pasmine. Znali su s Turcima, Napoleonom , Hitlerom valjda će i s ovima rešiti problem.