JERMENI OBORILI AZERBEJDŽANSKI AVION: Pilot herojski poginuo, odbio da se katapultira (FOTO)

Novosti online

27. 12. 2020. u 16:50

JERMENSKA PVO oborila je azerbejdžanski Su-25 tokom sukoba u Karabahu, a pilot je ubijen.

ЈЕРМЕНИ ОБОРИЛИ АЗЕРБЕЈЏАНСКИ АВИОН: Пилот херојски погинуо, одбио да се катапултира (ФОТО)

Foto: EPA

Azerbejdžan je navodno priznao obaranje jednog od svojih borbenih aviona Su-25 tokom 40-dnevnog rata unutar regije Karabah, izvestila je ruska publikacija Avia.Pro, pozivajući se na azerbejdžansku vojsku. Prema Avia.Pro, jermenske snage PVO oborile su azerbejdžanski Su-25 dok je leteo iznad regije Karabah.

- Azerbejdžanska strana je zvanično priznala gubitak svog jurišnog aviona Su-25 u Karabahu, koji je oboren protivavionskom raketom koju je ispalila jermenska vojska. Pukovnik Zaur Nudiralijev, koji je bio u kokpitu, poginuo je, iako je, kako se tvrdi, mogao da se katapultira, međutim, prema Bakuu, on je preusmerio svoj padajući avion na kolonu neprijateljskih snaga - navodi se u saopštenju.

Ruska publikacija citirala je azerbejdžanskog pukovnika da je Su-25 oboren iznad regije Džebrajel na jugu Karabaha, koja je bila svedok najtežih borbi tokom sukoba.

- Zaur Nudiralijev je 4. oktobra, u svom SU-25 prišao cilju koji mu je dodeljen u pravcu Džebrajela. U ovom trenutku centralno komandno mesto dobilo je informacije o dejstvima protivničkih PVO sistema. U to vreme Zaur Nudiralijev je već pogodio svoju metu i vraćao se nazad. Posle toga je prestao da komunicira. Njegov avion je već bio oboren. Uprkos povredi, pukovnik je i dalje mogao da se katapultira. Ali on to nije učinio da ne bi bio zarobljen. Žrtvujući svoj život, poslao je avion u područje gde su bile koncentrisane neprijateljske snage i oprema i herojski je poginuo - rekao je potpukovnik Elčin Mamadov.

Nije poznato koliko su ove informacije pouzdane, međutim, ranije nije pomenuta nijedna takva epizoda, iako je jermenska vojska tvrdila da je oborila nekoliko borbenih aviona azerbejdžanskog vazduhoplovstva u tom području.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)