UNIŠTEN LOVAC OD 75 MILIONA DOLARA: Tragedija izbegnuta za dlaku - Piloti se katapultirali, FA-18F Super Hornet se sam zaustavio (VIDEO)

Novosti onlajn

09. 12. 2020. u 20:08

BORBENI avion australijskog Kraljevskog vazduhoplovstva F/A-18F Super Hornet za dlaku je izbegao tragediju i prinudno sleteo, a dvojica pilota uspeli su da se uspešno katapultiraju u Kvinslendu.

УНИШТЕН ЛОВАЦ ОД 75 МИЛИОНА ДОЛАРА: Трагедија избегнута за длаку - Пилоти се катапултирали, ФА-18Ф Супер Хорнет се сам зауставио (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/@I30mki

Pomenuti Super Hornet košta čak 75 miliona dolara a pripada Prvoj australijskoj eskadrili.

Avion je poleteo zajedno sa još sedam letelica kada je se odjednom pojavio kvar na motoru, preneli su lokalni mediji. Nakon što su piloti uspeli bezbedno da slete, kako se vidi na snimku, avion je sleteo sa piste ali se nedugo potom zaustavio.

Prilikom prizemljenja lovcu je oštećen "nos" kojim je udario o zemlju a očevici navode da se iz motora video dim pre nego što su se piloti katapultirali.

Ministarstvo odbrane je potvrdilo da je došlo do incidenta u bazi Amberli u kojem na sreću niko nije povređen i dodali da je pokrenuta istraga.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja