DRAMA U MONTREALU! Talačka kriza u kompaniji "Ubisoft", deo zaposlenih se sakrio na krovu zgrade (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 11. 2020. u 20:29

KANADSKA policija je preplavila Bulevar Sen Loren u Montrealu, nakon izveštaja da je grupa naoružanih ljudi uzela taoce u kompleksu zgrada koji pripadaju kompaniji za razvoj video igara "Ubisoft", piše Raša Tudej.

ДРАМА У МОНТРЕАЛУ! Талачка криза у компанији Убисофт, део запослених се сакрио на крову зграде (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter

Na licu mesta su primećeni specijalci, a lokalni mediji tvrde da je policiji upućen zahtev za otkupom.

Za sada je nejasno koliko je napadača u pitanju, kao ni koliki je broj talaca. Jedan broj zaposlenih je pobegao na krov zgrade, gde su zabarikadirali vrata, što su i snimili helikpopteri.

"Ubisoft Montreal" je osnovan 1997. godine kao kanadska podružnica francuskog softverskog giganta. Pravili su poznate video igre kao što su "Princ of Persia", "Far kraj" i "Asasins krid"

Pre tri dana je objavljen najnoviji deo istorijske franšize "Asasins krid", koji je smešten u period vikinškog osvajanja Britanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SRAMOTA U SAVETU EVROPE: Zaharova - Priština nema pravo na članstvo,  nije nezavisna država