U AMERICI SVE PUCA OD NAPETOSTI: Tramp i Bajden se spremaju za izbornu noć - evo šta rade prodavci u Vašingtonu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 11. 2020. u 18:31

SAD će 3. novembra izabrati novog, ili starog predsednika, u zavisnosti od toga da li će pobedu odneti aktuelni predsednik Donald Tramp ili Džo Bajden, njegov protivnik i bivši potpredsednik.

У АМЕРИЦИ СВЕ ПУЦА ОД НАПЕТОСТИ: Трамп и Бајден се спремају за изборну ноћ - ево шта раде продавци у Вашингтону (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: EPA

Predsednički izbori u SAD održavaju se sutra, ali, rezultate izbora možda nećemo znati odmah. Zapravo, konačne rezultate, a samim tim i novog predsednika SAD, mogli bismo da saznamo tek za nekoliko dana.

Spremaju se za proteste

Iz Bele kuće su javili kako pripremaju novu ogradu koja će osiguravati to zdanje, a na koju niko neće moći da se popne.

Foto: EPA

 

Osim u Beloj kući, za izbornu noć se priprema i ceo Vašington. Naime, vlasnici prodavnica osiguravaju izloge, strahujući od nereda u izbornoj noći.

Foto: EPA

 

Foto: EPA

 

Glasalo više od 95 miliona Amerikanaca

VIŠE od 95 miliona Amerikanaca glasalo je do danas na predsedničkim izborima 2020. godine, prema podacima Univerziteta na Floridi, što je najveća izlaznost na ranim izborima u modernom dobu u SAD, a više o tome pročitajte OVDE!

Neizvesna trka

Predsednički izbori u SAD zakazani su za utorak, 3. novembar 2020. godine, a završne ankete pokazuju da će ovi izbori biti vrlo neizvesni, a više o tome pročitajte OVDE!

Rasmusen Reports kaže da Bajden ima 48 odsto glasova, dok ima Tramp 47.

Sa druge strane, IBD/TIPP navodi da Bajden ima 49 odsto glasova, a predsednik SAD 46 odsto.

Međutim, treba naglasiti da je Hilari Klinton imala dva odsto više glasova od Trampa na izborima 2016. godine, ali je ubedljivo poražena zbog elektorskog sistema.

Foto: EPA

 

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024