DETALJI RAZGOVORA PUTINA I KLINTONA: Evo šta mu je rekao ruski predsednik tokom tragedije koju je oplakivala Rusija

Novosti online

05. 10. 2020. u 16:01

AMERIČKA digitalna biblioteka Bila Klintona skinula je oznaku tajnosti sa transkripta razgovora bivšeg američkog predsednika i ruskog lidera Vladimira Putina, a jedan od njih ticao se tragedije podmornice „Kursk“ koja se dogodila pre 20 godina.

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ПУТИНА И КЛИНТОНА: Ево шта му је рекао руски председник током трагедије коју је оплакивала Русија

Foto: EPA

Prema naslovu dokumenta, sastanak Klintona i Putina održan je 6. septembra 2000. godine u predsedničkom apartmanu njujorškog hotela „Valdorf Astorija“.

Kako se navodi, na početku razgovora nekadašnji američki lider je izrazio saučešće zbog gubitka „Kurska“, a Putin je priznao da u toj situaciji nije imao dobar izbor.

- Našao sam se između lošeg izbora i još goreg. Neki su mi govorili da bi mi se, da sam odmah poslao podmornicu i bar pokušao da spasim ljude, povećao rejting. Takve stvari ne smeju da se vezuju za propagandu. Prioritet treba dati stvarnom spasenju ljudi - rekao je on.

Podsetimo, nuklearna raketna podmornica „Kursk“ potonula je u Barencovom moru na udaljenosti od 175 kilometara od Severomorska i na dubini od 108 metara, usled nesreće koja se dogodila 12. avgusta 2000. godine tokom pomorskih vežbi Severne flote. Svih 118 članova posade je poginulo.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!