OBEĆAO DA ĆE ZATVORITI “MRAČNO POGLAVLjE”: Bajden zvanično prihvatio kandidaturu za predsednika SAD

Tanjug

21. 08. 2020. u 08:31

ОБЕЋАО ДА ЋЕ ЗАТВОРИТИ “МРАЧНО ПОГЛАВЉЕ”: Бајден званично прихватио кандидатуру за председника САД

P.Milošević

DžO Bajden zvanično je prihvatio kandidaturu Demokratske stranke za predsednika SAD i obećao da će zatvoriti "mračno poglavlje SAD".

On je predstojeće predsedničke izbore, koji će se održati 3. novembra u SAD, nazvao "borbom za dušu nacije" i istakao da samo ujedinjeni mogu da prevaziđu "sezonu mraka u Americi", prenosi CNN.

-Želim da istorija kaže da je kraj ovog poglavlja američkog mraka počeo večeras ovde, dok nam se ljubav, nada i svetlost pridružuju u bori za dušu nacije. Ovo je bitka koju ćemo dobiti i to zajedno- rekao je Bajden na konvenciji u Vilmingtonu.

On je dodao i da su dani druženja sa diktatorima završeni i da on neće dozvoliti da se zatvaraju oči pred ruskim sumama na glavama američkih vojnika, kao ni strano mešanje u izbore, prenosi Rojters.

-Hoćemo li biti generacija koja briše mrlju rasizma sa našeg nacionalnog karaktera? Verujem da smo spremni za to. Verujem da smo spremni-rekao je Bajden.

Tokom obraćanja on je kazao da će stvoriti bolji obrazovni sistem koji neće mlade ljude ostavljati u dugovima, kao i nova radna mesta i izjednačavanje plata žena i muškaraca.

Kako je rekao, ne želi nikoga da kazni, ali vreme je da najbogatiji ljudi i najveće korporacije više pridonesu SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Varto Marx

21.08.2020. 10:45

Nikada necete izbrisati vase mrlje i rasizam. Demikrati kakvi ste demokrati izazivate estuve por sijelom svijetu ne prestsjete da trazite nova zarista. Nad Afroamerikancims svakog dana je nad njima veliko nsilje, takodje za Juznoamerikance atvarate granice herméticki sa Mexikom. To je za vas demokratija, i bez prava na zdrastveno osiguranje. Znate onu vuk dlaku mijenja ali cud nikada