OBEĆAO DA ĆE ZATVORITI “MRAČNO POGLAVLJE”: Bajden zvanično prihvatio kandidaturu za predsednika SAD

Tanjug

21. 08. 2020. u 08:31

DžO Bajden zvanično je prihvatio kandidaturu Demokratske stranke za predsednika SAD i obećao da će zatvoriti "mračno poglavlje SAD".

ОБЕЋАО ДА ЋЕ ЗАТВОРИТИ “МРАЧНО ПОГЛАВЉЕ”: Бајден званично прихватио кандидатуру за председника САД

P.Milošević

On je predstojeće predsedničke izbore, koji će se održati 3. novembra u SAD, nazvao "borbom za dušu nacije" i istakao da samo ujedinjeni mogu da prevaziđu "sezonu mraka u Americi", prenosi CNN.

-Želim da istorija kaže da je kraj ovog poglavlja američkog mraka počeo večeras ovde, dok nam se ljubav, nada i svetlost pridružuju u bori za dušu nacije. Ovo je bitka koju ćemo dobiti i to zajedno- rekao je Bajden na konvenciji u Vilmingtonu.

On je dodao i da su dani druženja sa diktatorima završeni i da on neće dozvoliti da se zatvaraju oči pred ruskim sumama na glavama američkih vojnika, kao ni strano mešanje u izbore, prenosi Rojters.

-Hoćemo li biti generacija koja briše mrlju rasizma sa našeg nacionalnog karaktera? Verujem da smo spremni za to. Verujem da smo spremni-rekao je Bajden.

Tokom obraćanja on je kazao da će stvoriti bolji obrazovni sistem koji neće mlade ljude ostavljati u dugovima, kao i nova radna mesta i izjednačavanje plata žena i muškaraca.

Kako je rekao, ne želi nikoga da kazni, ali vreme je da najbogatiji ljudi i najveće korporacije više pridonesu SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati