SUMNjAJU DA JE BEZBEDNA I EFIKASNA: Nemci i Amerkanci ne veruju ruskoj vakcini protiv vkorone

Tanjug

sreda, 12. 08. 2020. u 08:47

СУМЊАЈУ ДА ЈЕ БЕЗБЕДНА И ЕФИКАСНА: Немци и Амерканци не верују руској вакцини против вкороне

Foto: AP

NEMAČKA je izrazila sumnju u kvalitet i bezbednost ruske vakcine protiv korona virusa.

Istaknuto je da se lek u Evropskoj uniji može registrovati tek posle svih kliničkih ispitivanja.

- Bezbednost pacijenata je najviši prioritet. Nema podataka o kvalitetu, efikasnosti i bezbednosti ruske vakcine - rekla je portparolka ministarstva zdravlja za nemačku mrežu RND.

I gavni američki epidemiolog Entoni Fauči izjavio je da ozbiljno sumnja da je juče odobrena vakcina protiv korona virusa u Rusiji sigurna i efikasna.

- Nadam se da će Rusi definitivno dokazati da je vakcina sigurna i efikasna. Ozbiljno sumnjam da je tako - rekao je Fauči za TV ABC njuz.

Fauči je ukazao da američka javnost, kada čuje informacije o razvoju vakcine u Rusiji ili Kini, uvek mora znati da se u tim zemljama sigurnosni standardi razlikuju od onih u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi CNN.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je Rusija prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv Kovida 19 posle manje od dva meseca ispitivanja na ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Mikiboy

12.08.2020. 09:03

Oni su tako govorili i za beseze vakcinu a ona se pokazala kao najbolja na svetu.Videli smo kakvog je kvaliteta bila njihova vakcina protiv svinjskog gripa.Olos je to.

Bez Vakcine Ne Valja

12.08.2020. 09:33

Ако су неки забринути, онда они оду у апотеку, купе бону, попију бону, и одмах им буде боље. Невероватно је да се тврди да вакцина непроверено спасава људске животе, а у исто време се протура непроверана вест о 1% преноса при општем маскирању, па људи умиру, услед веровања у ту догму, иако истовремено постоји проверен начин са карантинима, који су се показали кроз историју, а и у данашње време у Кини, на Новом Зеланду и у Вијетнаму, уз напоменеу да на Новом Зеланду маске нису биле никад обевазне, а за Вијетнам не знам. Мало другачије речено карантин би спасао неупоредиво више живота од догме о 1%, што доказује искуство, једино што би били нижи буржујски профити. Дакле, свакако је боља и не баш сасвим проверена вакцина од непроверене догме о 1%, која је једна догма проверено знатно погибељније од карантина. На крају крајева, ако имам посла са таквима који протурају догму о 1%, уз познате, искуством потврђене, последице те догме, онда свакако немам ни неког разлога да им верујем. Заправо, ја бих био склонији кинеској од руске вакцине, којој сам склонији од западњачке, али, ако су Руси направили вакцинум не видим у чему је проблем. Наравно да ћу да се вакцинишем руском вакцином када буде могуће, или кинеском када се појави, па буде вакцинација таквом вакцином могућа пре вакцинације руском вакцином. За западњачку бих размислио, ја им не верујем, јер се понашају тако да се стиче утисак да их није уопште брига за људе, него симулирају такву бригу.

pc

12.08.2020. 09:35

Zeznuše im Rusi zaradu. Iskreno više verujem Rujama nego zapadnim firmama koje rade samo da bi zaradili. Samo što nisu pakovali i govna u vakcine. Pokupovali su i uništili sve firme koje su se bavile vakcinama i to tako što su plaćale izrode po državama koji su prodavali budućnost svog naroda. Setite se samo žutih i prodaje Torlaka, prvo su ga uništili pa ga prodali i sada svi ćute o tome.

Vojvoda Moracki

12.08.2020. 09:37

Ma da, ne znaju Rusi, nego, eto, vi znate. Ovo je klasicna zajedljivost. A nije mi jasno sta ovaj Fauci prica kad je 1980-i neke AIDS proglasio "bolescu homoseksualaca"...

Dobrivoje038

12.08.2020. 10:22

Nije tacno sto ste napisali, ni SAD, ni Nemacka, Francuska, Italija, Velika Britanija itd, nisu rekli da sumnjaju u efikasnost ruske vakcine, svi su rekli i OMS da 38 volontera nije dovoljno za "validaciju" vakcine

Tmujo

12.08.2020. 12:09

Svet je na dobrom putu kad su jenkiji prevedeni iz faze nametanja resenja za ceo svet u fazu ljubomore na tudje uspehe bez mogucnost da ih srece. Univerzitet Lomonosov je stariji od vase drzave, dok su jenkiji trebili starosedeoce Rusi su isli u skolu, odatle potice razlika u intelektu medju vama.

dragan

12.08.2020. 12:42

Ne znam, da li je Ruska vakcina dobra, ali sigurno znam, čak i da je sigurno dobra, Amerikanci, nemci i , ostali sa zapada to neće reci. ne znam, da li je dobra, ali sumnjam i u tvrdnje da nije dobra.

Nataly

13.08.2020. 08:47

Kakva je to zabrinutost za bezbednost americkih gradjana kad polovona gradjana nema zdravstvenu zastitu u USA .ne zdrava hrana sa 100%GMO.Milioni dece beskucnici.Do 1970 .god .su namerno lazuci obojene ljude mesto vakcina ubrizgavali sifilis pa gledali kako umiru u mukama usput ispitujuci lekove na njima..To su radili i po zatvorima.Najnovije dostignuce je dozvola abortusa do devet meseci ploda u nekim saveznim drzavama.dodelivsi plodu koji je u devetom mesecu abortiran status fetusa mogu da rade sta hoce ili da ga odrzavaju zivim za potrebe nauke ili organa. Ovo je istina sa kojom je njihova medicina "veoma sigurna."