SAD ograničavaju ulazak u zemlju zaposlenima u kineskim IT kompanijama, Velika Britanija je isključila „Huavej“ iz britanske 5G mreže. Trgovinski rat sa Amerikom sve više steže omču oko vrata kineskog tehnološkog giganta.

Komentari (10)

Komentator

01.08.2020. 19:00

Na kraju ce se videti da su zemlje koje se najvise hvale slobodom u stvari najmanje slobodne. Jadna je to sloboda kada ti siledzija govori sta i kod koga da kupujes.

Amarcord

01.08.2020. 19:30

Само "Хуавеј" има у власништву 70-80% патената који се односе на решења 5Г мреже. Гази јенкије где стигнеш!

MALI PERICA

02.08.2020. 11:24

kako su glupi za to vreme ce kinezi da razviju celu mrezu 7G kod njih u rusiji u indiji ,pakistanu ,iranu ,neke africke zemlje,i japan ce da prihvati...kada ameri budu shvatili sta su uradili da je trecina sveta u komunikaciji otisla daleko ispred njih( Kao sto su rusi sa supersonicnim raketama i radarima) ima da polude a tad ce im opet raditi kinezi i to jako skuplje...... ameri pizde sto imaju laznu ekonomiju ,lazan standard,najzaduzenija zemlja na svetu sa standardom.

ZALIV tacka NET

19.08.2020. 04:22

Naprotiv, cine veliku uslugu Huawei kompaniji jer ce sami sve to razvijati umesto da zavise od nekoga. Samo Huawei i Apple su u stanju da sami prave i hardver i softver, Huawei je samo trenutno u problemu jer se ovo desilo iznenada a za 1god najkasnije dobijamo trecu platformu koja ce biti bolja od android platforme. Ameri ne mogu nista osim da sputavaju Huawei odredjeno vreme a kad sve prodje Huawei kompanija ce biti daleko mocnija