ITALIJANSKI PREDSEDNIK: Sloboda ne znači da možemo slobodno zaraziti druge

Tanjug

31. 07. 2020. u 15:21

PREDSEDNIK Italije Serđo Matarela rekao je danas da opasnost od Covida19 nije prošla, a one koji traže više slobode podsetio je da je Italija samo pre četiri meseca imala po 800 mrtvih u jednom danu, piše dnevni list “Il Fato Kotidiano”.

ИТАЛИЈАНСКИ ПРЕДСЕДНИК: Слобода не значи да можемо слободно заразити друге

Foto: Tanjug

Predsednik Matarela je govorio na tradicionalnoj ceremoniji “Ventaljo”, kada se dodeluju priznanja istaknutim novinarima koji izveštavaju iz parlamenta.

“Svet informacija takođe je bio pogođen pandemijom, ali je potvrdio da je u stanju da bude na usluzi građanima. Dokazali su svoju sposobnost suprotnu od fabrike lažnih informacija. Profesionalna i objektivna informacija je bila priznata od strane građana“, reko je Matarela.

Predsednik Republike je istakao važnost poštovanja mera zaštite i podvukao “da sloboda ne znači da možemo slobodno zaraziti druge”, te da kao nacija Italijani ne mogu zaboraviti ono što su pretrpeli za vreme pandemije “zbog poštovanja prema žrtvama i ograničenjima koje su podneli svi Italijani, a koje nam danas dozvoljavaju da gledamo u budućnost i idemo dalje”.

On je ocenio da tamo gde nisu mogli ili nisu želeli da uvedu mere koje je uvela Italija u vreme pandemije korona virusa, danas zaraza prouzrokuje dramatične posledice.

Matarela je zahvalio svim zemljama koje su pomogle Italiji i podvukao “da niko nije u stanju da se sam odbrani od zaraze. Samo ujedinjeni i zajedno možemo pobediti ovaj izazov”, rekao je italijanski predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)