„OVO JE GLAVNI CILJ...“: Rusija o apelima Kongresa SAD da se Kijevu dozvole napadi na rusku teritoriju

Novosti online

23. 05. 2024. u 08:40

POZIVI američkih političara da dozvole Ukrajini da upotrebi američko oružje na teritoriji Rusije su nepromišljeni i prete uvlačenjem Sjedinjenih Američkih Država u sukob, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

„ОВО ЈЕ ГЛАВНИ ЦИЉ...“: Русија о апелима Конгреса САД да се Кијеву дозволе напади на руску територију

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ambasador je istakao da kijevski režim odavno ne traži od zapadnih pokrovitelja dozvolu za gađanje civilnih objekata na teritoriji Rusije i redovno za to koristi smrtonosno oružje vojne industrije NATO.

- Naš cilj nakon izjava američkih političara, uključujući i ovih poslednjih, samo je jedan – ubrzano uništiti zločince u Kijevu. To odlično shvataju naše Oružane snage, koje ostvaruju herojske pobede na frontu - poručio je Antonov.

Diplomata je zaključio da Vašington histerično reaguje na uspehe ruskih vojnika tokom specijalne operacije, a glavni cilj Kijeva je da isprovocira sukob Rusije i NATO-a.

- Upravo tako i treba posmatrati ideju o primeni dalekometnih američkih sistema protiv ruskih civila, pre svega žena, dece i starih. Takođe, treba dodati i podstrekivanje zapadnih država na obaranje ruskih aviona - istakao je Antonov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je pozive američkih političara da SAD dozvole Kijevu primenu američkog oružja u napadima na rusku teritoriju rečima da usijane glave u američkom Kongresu žele da dodatno izazovu tenzije oko Ukrajine.

Prethodno, grupa američkih kongresmena, na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom, apelovala je na ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da upotrebi američko oružje za napad na rusku teritoriju.

Zvanično, stav Pentagona po ovom pitanju ostaje nepromenjen – on se protivi upotrebi prebačenog oružja za napade na rusku teritoriju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)