SITUACIJA JE IZUZETNO TEŠKA KOD VOLČANSKA: Zelenski očajan u noćnom obraćanju - Kritično na još pet pravaca

Novosti online

12. 05. 2024. u 22:25

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski je situaciju Oružanih snaga Ukrajine u Harkovskoj oblasti, posebno u Volčansku, nazvao izuzetno teškom.

СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗУЗЕТНО ТЕШКА КОД ВОЛЧАНСКА: Зеленски очајан у ноћном обраћању - Критично на још пет праваца

Foto: Telegram Printskrin

Jednako teška situacija za ukrajinsku vojsku se, navodno, razvila u pet drugih pravaca.

Zelenski je ovu izjavu dao u svom večernjem obraćanju na Telegram kanalu.

- Posebna pažnja je posvećena Harkovskoj oblasti. Odbrambene borbe i žestoke borbe se nastavljaju na značajnom delu naše granične linije... Situacija je posebno teška na periferiji grada Volčanska - rekao je Zelenski.

On je dodao da je i dalje izuzetno teška situacija u Pokrovskom, Limanskom, Vremevskom, Kramatorskom i Kupjanskom pravcu.

Zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) ukrajinskog Ministarstva odbrane Vadim Skibicki je ranije nazvao situaciju u Ukrajini teškom kao u prvim danima ruske specijalne operacije, dodajući da bi se ona mogla dodatno pogoršati.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je rusko vojno osoblje grupe trupa „Sever“ u roku od 24 sata napredovalo u dubinu odbrane neprijatelja i oslobodilo Gatišće, Krasnoje, Morohovce i Olejnikovo u oblasti Harkov. Dan ranije su na istom području oslobođene Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde