"HISTERIJA DON KIHOTA 21. VEKA" Severna Koreja: Bojno polje u Ukrajini postalo groblje oružja kojim se hvale SAD i NATO

Novosti online

24. 04. 2024. u 14:34

BOJNA polja u Ukrajini već odavno su postala „groblje“ različitog naoružanja kojim se hvale SAD i NATO, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Severne Koreje zadužen za odnose sa Rusijom, Im Čon Il.

ХИСТЕРИЈА ДОН КИХОТА 21. ВЕКА Северна Кореја: Бојно поље у Украјини постало гробље оружја којим се хвале САД и НАТО

Foto Tanjug/AP

Komentarišući to što je Predstavnički dom američkog Kongresa u subotu usvojio nacrt zakona o dodatnoj pomoći Ukrajini od skoro 61 milijarde dolara, Im Čon Il je rekao da je to „samo jaka droga koja nakratko može da ojača strahom obuzetu kliku Zelenskog zbog sve goreg položaja na bojnom polju“.

Severnokorejski zvaničnik je, takođe, Zelenskog nazvao „zvezdom koja dobro igra svoju ulogu prema filmskom scenariju SAD“.

U saopštenju je naveo i da izjave Zelenskog o njegovim namerama da se i dalje suprotstavlja Rusiji mogu da se protumače samo kao „čista histerija ‘Don Kihota 21. veka’ koji apsolutno ne poznaje protivnika“.

Bilo kakva američka pomoć Ukrajini „nikada ne može da zaustavi napredovanje herojske ruske vojske i naroda u svetom ratu za pravdu i očuvanje suverenih prava i bezbednosti njihove zemlje“, zaključio je zvaničnik Severne Koreje, prenela je agencija KCNA.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJSKA GRUPA: Posada Grada uništila jedno od uporišta AFU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!