KABINET ZELENSKOG POTVRDIO: Zalužni i Danilov idu u diplomate

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 04. 2024. u 20:48

BIVŠEG glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog i bivšeg sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Alekseja Danilova Ukrajina će poslati u diplomatsku službu, potvrdio je savetnik kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.

КАБИНЕТ ЗЕЛЕНСКОГ ПОТВРДИО: Залужни и Данилов иду у дипломате

Foto: Profimedia

Podoljak nije precizirao u koje će zemlje Zalužni i Danilov biti poslati, a informacija o njihovom odlasku u diplomatsku službu je, kako kaže, obelodanjena kako bi se izbegle dalje spekulacije na tu temu.

Ipak, zna se da je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ranije odobrilo kandidaturu bivšeg glavnokomandujućeg za mesto ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji. Zalužni je, kako su preneli mediji, pristao na ova nova zaduženja.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski smenio je Zalužnog u februaru ove godine, a Danilova 26. marta, zajedno sa drugim zvaničnicima i savetnicima.

Budući da predsednički izbori koji je trebalo da budu održani 31. marta nisu organizovani, stručnjaci kažu da su čistke usledile kako bi Zelenski bio siguran da oko sebe ima ljude sa manjom političkom moći nego njihovi prethodnici, ali i ljudima koji će, s druge strane, biti uz njega i umeti da drže situaciju pod kontrolom ukoliko dođe do ozbiljnijih protesta.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave