PODOLJAK PERE RUKE: Ukrajina nema nikakve veze sa dešavanjima u koncertnoj dvorani Krokus (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 03. 2024. u 22:23

ŠEF kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je večeras da Ukrajina nema nikakve veze sa događajima u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u oblasti Krasnogorsk u Moskvi.

ПОДОЉАК ПЕРЕ РУКЕ: Украјина нема никакве везе са дешавањима у концертној дворани Крокус (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Da razjasnimo: Ukrajina nema apsolutno nikakve veze sa ovim događajima. Prvo, zato što imamo punopravan, sveobuhvatan, ogroman rat sa ruskom regularnom vojskom, sa Rusijom kao državom. I sve će biti odlučeno na bojnom polju, rekao je Podoljak u video poruci na Telegram kanalu.

Kao drugo, dodao je on, Ukrajina nikada nije koristila terorističke metode ratovanja, kako je rekao, "za razliku od Ruske Federacije".

-Želeo bih da vas podsetim da su u novijoj ruskoj istoriji teroristički napadi na sopstvene građane, na primer, autoput Kašir ili Nord-Ost, više puta korišćeni za pokrivanje određenih naknadnih genocidnih akcija protiv ove ili one etničke grupe, naglasio je Podoljak, prenosi Ukrinform.

I treće, dodao je, mnogo pre ovog terorističkog napada, 9. marta, predstavnici stranih zemalja u Moskvi su upozorili na mogućnost terorističkih napada radi propagandne ili druge akcije Rusije, kako bi se „nastavila i opravdala intenzivna mobilizacija i apsolutno smeli genocidni raketni napadi na civilno stanovništvo Ukrajine“.

-Zato još jednom naglašavam: Ukrajina nema nikakve veze sa terorističkim napadima ili pucnjavom. Smatram da Ruska Federacija treba da prestane da koristi terorizam kao metod rata protiv svog stanovništva i Ukrajine, zaključio je Podoljak.

Portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, prethodno je rekao da je teroristički napad u Moskvi namerna provokacija Putinovog režima, na šta je upozorila međunarodna zajednica.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je do pucnjave i vatre došlo pre koncerta u "Krokus" siti holu u moskovskoj oblasti Krasnogorsk, na severozapadu Moskve.

Prema podacima FSB-a, poginulo je 40 ljudi, a više od 100 ih je povređeno.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak povodom terorističkog napada.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!