"DATI ŠANSU DIPLOMATIJI" Erdogan: Turska spremna da bude domaćin pregovora Rusije i Ukrajine

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

28. 02. 2024. u 17:32

TURSKA je spremna da ponovo bude domaćin pregovora Rusije i Ukrajine u Istanbulu, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i istakao da treba pružiti šansu diplomatiji.

ДАТИ ШАНСУ ДИПЛОМАТИЈИ Ердоган: Турска спремна да буде домаћин преговора Русије и Украјине

Foto: EPA

- Spremni smo da ponovo budemo domaćini mirovnih pregovora u Istanbulu, koji su prethodno održani u ovom gradu - rekao je Erdogan u video poruci učesnicima samita Jugoistočna Evropa-Ukrajina u Tirani. 

On je istakao da se diplomatiji i dijalogu mora dati šansa kako bi se rat završio pravednim i održivim mirom, a za postizanje ovog cilja izuzetno je važno koristiti sve "vrste diplomatskih kanala na najvišem nivou", 

Erdogan je naveo da je neophodan zajednički rad na definisanju opštih parametara mira. 

- S tim u vezi, mi, u principu, podržavamo mirovni plan Zelenskog u deset tačaka - rekao je Erdogan.

Prema rečima turskog lidera, Ankara ulaže napore u vezi sa delom plana Zelenskog koji se tiče bezbednosti hrane, prenosi Anadolija.

- Spremni smo da ponovo uspostavimo pregovarački sto koji smo ranije uspostavili u Istanbulu s ciljem izgradnje mira. Ovom prilikom se nadam da će se duh solidarnosti koji je zaževio na našem zajedničkom geografskom području, Balkanu, kroz proces saradnje zemalja jugoistočne Evrope, proširiti i na naše obližnje geografsko područje -  rekao je Erdogan.

 

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS - Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!