IRAN OČITAO LEKCIJU AMERICI: Licemerno lice takozvanih zagovornika ljudskih prava razotkriveno je pred svetom

Tanjug

28. 01. 2024. u 16:24

SUKOB u Gazi otkrio je licemernu prirodu takozvanih zagovornika ljudskih prava, uključujući vladu SAD, izjavio je danas portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

ИРАН ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ АМЕРИЦИ: Лицемерно лице такозваних заговорника људских права разоткривено је пред светом

Foto: Shutterstock/Ilustracija

"Licemerno lice takozvanih zagovornika ljudskih prava, uključujući vladu SAD, razotkriveno je pred svetom (u svetlu razvoja događaja i situacije u Gazi)", napisao je Kanani na platformi "Iks".

On je okrivio zapadne organizacije za ljudska prava što nisu uspele da zaustave izraelske napade u Gazi tokom proteklih 114 dana, ali i pojedine zapadne zemalje zbog podrške Izraelu, prenosi Sinhua.

Oni koji podržavaju Izrael, prema rečima Kananija, trebalo bi da se "stide svog intenzivnog moralnog propadanja" zbog sudbine stanovnika Gaze, u kojoj je, kako je istakao, preko 1,9 miliona od 2,2 miliona žitelja raseljeno od početka sukoba, dok je više od 26.000 njih, uključujući oko 18.000 žena i dece ubijeno.

Najmanje 26.422 Palestinaca stradalo je od početka sukoba u pojasu Gaze 7. oktobra prošle godine, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u toj enklavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)