TRAŽE BOLJE USLOVE RADA TOKOM OI: Francuski policajci održali jednodnevni štrajk (VIDEO)

Tanjug

19. 01. 2024. u 00:26

Policija u Francuskoj održala je danas jednodnevni štrajk pod nazivom "Crni četvrtak", zahtevajući povećanja plata i poboljšanje uslova rada tokom Olimpijskih igara koje će ove godine biti održane u Parizu.

ТРАЖЕ БОЉЕ УСЛОВЕ РАДА ТОКОМ ОИ: Француски полицајци одржали једнодневни штрајк (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/Euronews

Dva najveća policijska sindikata saopštila su da traže bonuse od 2.000 evra i garancije da će na leto, u toku Olimpijskih igara, moći da koriste godišnji odmor, prenosi Juronjuz.

Pored toga, policajci traže da im država obezbedi čuvanje dece u tom periodu, s obzirom na to da će tada biti na letnjem raspustu.

- Protesti će postati još radikalniji. Zaustavljaćemo i usporavati kontrolu putnika na aerodromima. Na primer, administrativnom osoblju u kabinama umesto dosadašnja tri minuta za proveru pasoša trebaće 25 minuta, a onda ćete videti kako će šefovi pariskih aerodroma početi panično da telefoniraju i traže da svi policajci dobiju posebnu naknadu za rad tokom Olimpijskih igara - rekla je glavna sekretarka sindikata Alijansa Šaifa Butara.

Očekuje se da će na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 26. jula raditi oko 30.000 policajaca i da će francuska prestonica ugostiti oko 500.000 ljudi.

U toku su pregovori između vladinih i opštinskih službenika, zdravstvenih i transportnih radnika jer se očekuje pooštravanje uslova za rad tokom Olimpijskih igara koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!