VOJSKA DOBILA 230 MODERNIH AVIONA I HELIKOPTERA I 1.500 TENKOVA: Ruska vojna industrija radi punom parom

Novosti online

21. 12. 2023. u 19:09

RUSKI vojnoindustrijski kompleks isporučio je vojsci više od 1.500 novih i modernizovanih tenkova, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

ВОЈСКА ДОБИЛА 230 МОДЕРНИХ АВИОНА И ХЕЛИКОПТЕРА И 1.500 ТЕНКОВА: Руска војна индустрија ради пуном паром

Foto printskrin telegram RVvoenkor

Na brifingu za strane vojne atašee, Gerasimov je istakao da je ruska odbrambena industrija višestruko povećala svoje mogućnosti. On obezbeđuje kopnene, vazdušne snage i mornaricu svim vrstama naoružanja, projektilima i municijom.

Valerij Gerasimov je napomenuo da je trupama tokom godine isporučeno oko 3.000 borbenih oklopnih vozila. Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile su više od 230 aviona i helikoptera, više od 80 tipova protivvazdušnog raketnog naoružanja i više od 20 hiljada dronova.

Foto Tanjug/AP

Istovremeno, prema rečima Gerasimova, zapadne zemlje su Kijevu isporučile više od 5,2 hiljade tenkova i borbenih oklopnih vozila. Uprkos tome, ukrajinske oružane snage, tokom svoje kontraofanzive koja je mnogo reklamirana, nisu uspele da prođu čak ni taktičku zonu odbrane ruskih snaga.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)