HUTI PREUZELI ODGOVORNOST ZA NAPAD: Pobunjenici gađali tanker raketom (VIDEO)

Tanjug

12. 12. 2023. u 09:05

JEMENSKI pobunjenici Huti, koje podržava Iran, potvrdili su danas da su izveli vojnu operaciju protiv norveškog komercijalnog tankera "Strinda", koji je plovio Crvenim morem.

ХУТИ ПРЕУЗЕЛИ ОДГОВОРНОСТ ЗА НАПАД: Побуњеници гађали танкер ракетом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Sputnjik

Pobunjenici su gađali tanker raketom nakon što je posada odbila da odgovori na sva upozorenja, rekao je portparol Huta u televizijskoj izjavi, prenosi Rojters.

On je naveo da je grupa poslednjih dana uspela da ometa prolaz nekoliko brodova, delujući u znak podrške Palestincima.

Portparol Huta je zapretio da će ova organizacija nastaviti da blokira sve brodove koji idu ka izraelskim lukama, dok Izrael ne dozvoli ulazak hrane i medicinske pomoći u Pojas Gaze.

Krstareća raketa ispaljena sa zemlje sa teritorije Jemena koju kontrolišu Huti pogodila je teretni brod, izazvavši požar, ali žrtava nije bilo, rekla su dva vojna zvaničnika za Rojters.

Napad na tanker "Strinda" dogodio se na oko 110 kilometara severno od moreuza Bab el Mandeb, sinoć oko 22.00 sata, rekao je jedan od zvaničnika.

Američki razarač USS Mejson je prvi pritekao u pomoć, dodali su zvaničnici. Britanska novinska agencija navodi da je u pitanju norveški tanker koji je prevozio hemikalije i sada je u sigurnoj luci.

Posada tankera je bezbedna i nepovređena, a čine je 22 Indijca. Huti su se umešali u konflikt na Bliskom istoku od početka sukoba Izraela i Hamasa, napadajući brodove u Crvenom moru i ispaljujući dronove i projektile na Izrael.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!