FBI ZAPLENIO TELEFONE I TABLET GRADONAČELNIKA NJUJORKA Erik Adams: Nemam šta da krijem

Novosti onlajn

11. 11. 2023. u 09:54

AGENTI američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) zaplenili su telefone i tablet od gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa, u okviru istrage o prikupljanju sredstava tokom njegove političke kampanje 2021. godine, izjavio je Adamsov advokat Bojd Džonson, pišu mediji.

ФБИ ЗАПЛЕНИО ТЕЛЕФОНЕ И ТАБЛЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЊУЈОРКА Ерик Адамс: Немам шта да кријем

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Džonson je u petak saopštio da su zaplene izvršene dok je Adams napuštao javni događaj na Menhetnu u ponedeljak uveče, preneo je AP.

Advokat je rekao da su otkrili da je pojedinac iz Adamsove kampanje nedavno postupio nepropisno i da je to prijavljeno FBI.

Portparol kampanje odbio je da za AP identifikuje osobu koja je nepropisno postupila.

Advokat je istakao da gradonačelnik nije optužen ni za kakve prekršaje i da nastavlja da sarađuje u istrazi.

Zaplena uređaja, o čemu je prvi javio Njujork tajms, usledila je četiri dana nakon što su federalni agenti pretražili dom šefice Adamsovog tima za prikupljanje sredstava Brajane Sugs u Bruklinu.

Taj pretres je naveo gradonačelnika da otkaže planirano putovanje u Vašington, gde je trebalo da se sastane sa zvaničnicima Bele kuće, i da se umesto toga vrati u Njujork.

Adams je u petak izjavio da "nema šta da krije".

- Kao bivši pripadnik policije, očekujem da svi članovi mog osoblja poštuju zakon i u potpunosti sarađuju u bilo kojoj vrsti istrage i nastaviću da radim upravo to", naveo je Adams.

On u razgovoru sa novinarima u sredu nije rekao ništa o tome da su mu telefoni zaplenjeni i insistirao je na tome da nije upoznat sa bilo kakvim prekršajima članova svog predizbornog tima.

Adams je rekao da bi bio "šokiran" ako bi se neko u njegovoj kampanji ponašao neprikladno.

Tužioci na Menhetnu podigli su tokom leta optužbe protiv šest osoba koje su navodno pokušale da manipulišu programom prikupljanja sredstava kako bi desetine hiljada dolara bilo usmereno u Adamsovu kampanju za gradonačelnika 2021. godine.

Adams nije optužen u tom slučaju.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu