TENZIJE SE NE SMIRUJU: Lider Hezbolaha preti ratom Izraelu?

Srna

02. 11. 2023. u 14:22

LIDER libanske političke stranke Hezbolah šeik Hasan Nasralah postavio je SAD ultimatum preko posrednika, zahtevajući prekidanje vojne operacije Izraela u Gazi do sutra i zapretio da će, u suprotnom, proglasiti opštu mobilizaciju šiitskih jedinica za rat sa Izraelom i narediti napad na izraelsku teritoriju sa svih strana, javio je kuvajtski list "Al džarida".

ТЕНЗИЈЕ СЕ НЕ СМИРУЈУ: Лидер Хезболаха прети ратом Израелу?

Foto: AP Photo/Hussein Malla

Pozivajući se na diplomatske izvore u Iranu, "Al džarida" piše da se Nasralah saglasio u vezi sa ultimatumom sa glavnim komandantom jedinice "Kuds" Iranske revolucionarne garde general-majorom Esmailom Kanijem, koji je juče stigao u libansku prestonicu Bejrut, preneo je TASS.

Prema izvorima lista, Kani je ranije na sastanku Vrhovnog saveta državne bezbednosti Irana izjavio da bi regionalni saveznici mogli izgubiti podršku javnosti ukoliko se ne pridruže borbi sa ciljem podrške palestinskom narodu.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu