KOMANDANT IDF NAJAVIO ŽESTOKE BORBE: Jedino rešenje za uništenje Hamasa je velika kopnena ofanziva

Tanjug

28. 10. 2023. u 19:39

NAČELNIK generalštaba izraelske vojske (IDF) Herci Halevi rekao je danas da je potrebno da Izrael izvrši veliku kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze kako bi se porazio Hamas i izvukli oteti taoci iz zarobljeništva.

КОМАНДАНТ ИДФ НАЈАВИО ЖЕСТОКЕ БОРБЕ: Једино решење за уништење Хамаса је велика копнена офанзива

Foto IDF

-Tri nedelje su prošle od početka rata. Ovaj rat ima faze, a danas smo prešli u sledeću fazu, rekao je Halevi, aludirajući na proširene kopnene operacije u Gazi, preneo je "Tajms of Izrael".

On je dodao da izraelska vojska trenutno izvodi operacije u Pojasu Gaze.

-Te operacije služe da se postignu svi ratni ciljevi: da se uništi Hamas, da se pojača bezbednost na granicama i da se ulože maksimalni napori za povratak svih talaca kućama. Nema dostignuća bez rizika i nema pobede ako ne platite određenu cenu. U nameri da razotrkijemo neprijatelja i razorimo ga, nema drugog puta nego da uđemo na njegovu teritoriju velikom silom, istakao je Halevi.

Foto IDF

On je takođe rekao da je primarni cilj bezbedan povratak otetih talaca.

-Hamas sada drži nevine ljude, bebe, decu, žene, muškarce, starije ljude. Učinićemo sve da uspemo u ovoj nameri. Imamo jasne ciljeve, put će biti dugačak, rekao je Halevi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su danas nastavile kopnene operacije u Pojasu Gaze, gađajući nekoliko Hamasovih operativaca i položaja.

IDF je naveo da su tokom operacija, koje su počele u petak uveče, trupe napale terorističke ćelije Hamasa koje su pokušavale da izvedu protivtenkovske i minobacačke napade, objavio je "Tajms ov Izrael".

Foto Tanjug/AP

Pored toga, izraelske snage su usmerile borbeni helikopter da izvrši napad na zgradu u Pojasu Gaze u kojoj se okupio izvestan broj pripadnika Hamasa, saopštio je IDF.

Izraelska vojska je objavila seriju snimaka koji prikazuju snage koje deluju unutar Gaze.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije