"VEOMA OZBILJAN PROBLEM": Američki general otkrio u kakvom je stanju vojska SAD zbog pomoći Ukrajini

Novosti online

16. 10. 2023. u 20:39

KONTINUIRANA pomoć Bajdenove administracije Ukrajini dovela je do toga da američka vojska postane prenapregnuta, što utiče na nastojanje Bele kuće da podrži druge saveznike, rekao je penzionisani brigadni general Donald Boldak američkoj televiziji

ВЕОМА ОЗБИЉАН ПРОБЛЕМ: Амерички генерал открио у каквом је стању војска САД због помоћи Украјини

Foto: Shutterstock

- Mislim da je to poziv za buđenje američkom narodu, da znate da je tokom Bajdenove administracije naša vojska postala izuzetno slaba. Postali smo preopterećeni. Logistički, mi ne bismo mogli da podržimo mnogo drugih stvari koje bi se istovremeno odvijale u svetu - rekao je Boldak.

On je situaciju opisao kao „veoma ozbiljan problem za Ameriku i njen aparat za nacionalnu bezbednost“, dodajući da je „veoma zabrinut zbog toga“.

- Mi ne možemo da zavaravamo Amerikance oko ovoga. Moramo da počnemo da im govorimo istinu, što već dugo nismo radili - rekao je general u penziji.

Ranije ovog meseca, predsednika američkog Predstavničkog doma Kevina Makartija smenila je njegova sopstvena stranka jer je sklopio dogovor sa predsednikom Džoom Bajdenom o nastavku finansiranja kijevskog režima.

Ovo je usledilo nakon što je Predstavnički dom pod kontrolom republikanaca predstavio nacrt zakona o produženju vladinog finansiranja za 45 dana, što je dokument koji ne predviđa dalju pomoć Ukrajini.

Bajden je u isto vreme jasno stavio do znanja da SAD „neće okrenuti leđa Ukrajini“ što se tiče pomoći.

Amerika i njeni saveznici povećali su svoju vojnu pomoć Kijevu ubrzo nakon što je Rusija pokrenula svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Moskva je više puta upozoravala da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje kijevskom režimu, što, prema Kremlju, doprinosi produžavanju sukoba u Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je istakao da će svaki tovar sa oružjem za režim Zelenskog postati legitimna meta ruskih snaga.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)