"TOLIKO JEVREJA NIJE UMRLO U JEDNOM DANU OD HOLOKAUSTA" Izraelski predsednik izneo ozbiljne optužbe

Novosti Onlajn

09. 10. 2023. u 20:41

IZRAELSKI predsednik Isak Hercog je, komentarišući eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba, rekao da toliki broj Jevreja nije stradao u jednom danu od Holokausta.

ТОЛИКО ЈЕВРЕЈА НИЈЕ УМРЛО У ЈЕДНОМ ДАНУ ОД ХОЛОКАУСТА Израелски председник изнео озбиљне оптужбе

Foto: EPA

Broj izraelskih stanovnika ubijenih kao rezultat eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba premašio je 800, javio je u ponedeljak izraelski državni radio Kan. Prema poslednjim podacima palestinskog ministarstva zdravlja, broj poginulih u izraelskim udarima na pojas Gaze premašio je 560.

- Po mom mišljenju, od Holokausta nije toliko Jevreja umrlo u jednom danu. Niti od Holokausta nismo videli jevrejske žene i decu, bake i deke, čak i preživele Holokaust, kako ih strpaju u kamione i zarobljavaju - rekao je Hercog u saopštenju u ponedeljak u obraćanju međunarodnoj zajednici.

Ujutro 7. oktobra Izrael je bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze. Pored toga, borci Hamasa , nakon masovnih raketnih napada, prodrli su u granična područja na jugu Izraela.

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas najavilo je operaciju Al-Aksa poplava protiv Izraela. Izraelske odbrambene snage najavile su pokretanje operacije Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je, u obraćanju naciji, rekao da je zemlja u ratnom stanju i rekao da je naredio široku mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Brigade Al-Kasam (vojno krilo Hamasa) saopštile su da su zarobile desetine izraelskih vojnika i oficira. Član Politbiroa Hamasa Musa Abu Marzuk je kasnije rekao da je više od 100 izraelskih državljana, uključujući visoke vojne zvaničnike, zarobljeno i držano u Pojasu Gaze.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona