SNIMLJEN TRENUTAK JEZIVE NESREĆE U ITALIJI: Autobus neobjašnjivo skrenuo sa puta, kao da ga je neko gurnuo (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2023. u 16:00

SAOBRAĆAJNE kamere snimile su trenutak u kojem autobus pada sa nadvožnjaka u Veneciji. U stravičnoj nesreći poginula je 21 osoba, a prizori na licu mesta nakon pada vozila bili su jezivi.

СНИМЉЕН ТРЕНУТАК ЈЕЗИВЕ НЕСРЕЋЕ У ИТАЛИЈИ: Аутобус необјашњиво скренуо са пута, као да га је неко гурнуо (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter

Na snimcima sa kamera na mestu nesreće vidi se autobus kojim je upravljao Alberto Ricoto kako se smanjenom brzinom kreće nadvožnjakom, a onda iznenada pada.

Prema snimku, ne vide se ni tragovi kočenja niti da se bilo šta desilo pre nesreće.

Svedoci su opisali šta se desilo u sekundama pre nesreće i svi su se složili da je bilo u pitanju nešto čudno, što nije imalo smisla raditi u tom trenutku.

Upravo zbog toga, pominje se mogućnost da je vozač zaspao ili da mu je pozlilo. Tačan odgovor daće analiza video-snimka sa kamere koja je bila u autobusu.

Italijanski mediji pišu da je reč o novom autobusu, starom ni godinu dana. Za medije je progovorio direktor kompanije La Linea Masimo Fiorese, čiji se električni autobus survao s oko 15 metara visine s nadvožnjaka Mestre.

Kaže da je bio dobar vozač, a da je u kompaniji bio zaposlen oko sedam godina. Fiorese objašnjava da je vozač došao na posao u popodnevnim satima, malo pre nesreće, oko 18 sati, preneo je Kurir.

- Mislim da je vozaču pozlilo, drugačije to ne mogu da objasnim. Na snimku se vidi da autobus gotovo da stoji, a zaštitna ograda je tanka, nije baš najmodernija. Autobus je dosta težak jer je električni - rekao je.

Foto_ AP Photo/Antonio Calanni

Ansa je prenela da su u nesreći živote izgubili novorođenče od nekoliko meseci, 12-godišnji dečak i još jedna maloletna devojčica.

Među 15 povređenih za sada je 11 identifikovano i to četvoro Ukrajinaca, dvoje državljana Španije, dvoje iz Austrije i po jedan Nemac, Francuz i Hrvat.

Foto_ AP Photo/Antonio Calanni

Luiđi Brunjaro, gradonačelnik Venecije, kazao je za lokalne medije da su u nesreći stradali turisti.

(Koriere dela sera)

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)