POSLE DETETA UBIJEN MLADIĆ: Nastavlja se sumorni scenario u Nimu

Mladić star 18 godina ubijen je u istom naselju u kome je u noći između ponedeljka i utorka u francuskom gradu Nimu, kao kolateralna žrtva banditskog obračuna, stradao desetogodišnji dečak Fajed. Pre toga, u istom ovom gradu, iz noći u noć dogodilo se još nekoliko pucnjava.

ПОСЛЕ ДЕТЕТА УБИЈЕН МЛАДИЋ: Наставља се суморни сценарио у Ниму

Foto: Goran Čvorović

Ubijeni mladić je odranije poznat policiji, kao diler droge. Hitna pomoć je stigla oko 3,40, ali je od zadobijenih povreda preminuo sat kasnije. Pogođen je u predelu abdomena. Policijska istraga je na licu mesta pronašla čaure dva različita kalibra. Naglašeno je da je do obračuna došlo na jednoj od tačaka za prodaju droge.

U Nimu su, odmah posle ubistva dečaka, raspoređene snage specijalne policije "CRS 8", obučene za brzo delovanje u osetljivim zonama. Ovakve elitne grupe osnovane su 2021. godine i prvi put su prethodno angažovane u Marselju. U Nim je poslato 100 ovakvih specijalaca, ali se samo nekoliko dana kasnije dogodila nova nesreća.

Dileri sve više zavode red u naseljima francuskih gradova, a gradonačelnici i policijski sindikati traže veće efektive. Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen organizovao je poseban sastanak o bezbednosti u Nimu, a danas (petak) bi trebalo i da otputuje u ovaj grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)