VELIKA AKCIJA AMERIČKE POLICIJE: U Mineapolisu palo 14 pripadnika organizovanih kriminalnih bandi

Tanjug

16. 08. 2023. u 22:06

U OKVIRU federalne akcije za borbu protiv kriminalnih grupa u Mineapolisu je uhapšeno 14 članova bandi sa sedištem u tom gradu, koji su optuženi za posedovanje mitraljeza i drugog vatrenog oružja i krijumčarenje fentanila.

ВЕЛИКА АКЦИЈА АМЕРИЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: У Минеаполису пало 14 припадника организованих криминалних банди

Foto: Printskrin/ Youtube/ KING 5 Seattle

- To je mala grupa nasilnih prestupnika koja je odgovorna za većinu nasilja koje potresa našu zajednicu - rekao je šef policije Mineapolisa Brajan O'Hara na konferenciji za novinare. 

Američki tužilac Endi Luger rekao je novinarima da odeljenje istražuje bande kao "kriminalne organizacije, fokusirajući se na njihove najnasilnije članove i vođe", prenosi Asošiejted pres.

Osumnjičeni su da su koristili mitraljeze, učestvovali u premlaćivanju i oružanim pljačkama i planirali ubistva iz osvete, kao i za ubistva pripadnika rivalskih bandi, rekao je Luger. 

Dodao je da je ovo drugi krug optužbi protiv članova bandi u Mineapolisu u okviru tekuće strategije njegove kancelarije.

Prvi krug optužbi objavljen je u maju kada su federalne vlasti saopštile da je 45 članova i saradnika dve velike ulične bande u Mineapolisu optuženo za zločine, uključujući sedam ubistava, trgovinu drogom i posedovanje vatrenog oružja.

Od 45 optuženih, jedna osoba je u međuvremenu osuđena, a očekuje se da će se nekoliko drugih izjasniti krivim, rekao je Luger.

Zvaničnici su rekli da je nivo kriminala u Mineapolisu počeo da opada i veruju da je pomogla strategija, koja uključuje saradnju između policije, advokata i saveznih agencija, uključujući FBI.

Međutim, Luger je rekao da ima još posla, posebno u svetlu nedavnog nasilja.

U petak je u pucnjavi na pank rok koncertu u Mineapolisu poginula jedna osoba, a povređeno najmanje šestoro. 

U odvojenom incidentu te noći, policajac iz tog grada u neobeleženom policijskom vozilu je upucan i povređen. Ubrzo su uhapšene četiri osobe.

 

BONUS VIDEO: SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI -  Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)