"I MI ĆEMO VAS VRATITI U KAMENO DOBA" Izraelu stigao Hezbolahov odgovor na pretnje

Novosti onlajn

15. 08. 2023. u 08:15

LIDER libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah se još jednom osvrnuo na situaciju u Izraelu, a ovoga puta prokomentarisao je stanje izraelske vojske.

И МИ ЋЕМО ВАС ВРАТИТИ У КАМЕНО ДОБА Израелу стигао Хезболахов одговор на претње

Foto: EPA

U televizijskom obraćanju Nasralah je prokomentarisao reformu pravosuđa u Izraelu, kao i nacrt zakona kojim bi pripadnici pravoslavnog judaizma bili izuzeti od služenja vojnog roka.

- U svetlu političkih podela koje postoje u Izraelu, vojska je u najgorem stanju u poređenju sa bilo kojim periodom u prošlosti. Glavni udarac ovoj vojsci biće ako parlament odobri novi zakon o vojnoj obavezi - rekao je lider Hezbolaha.

Tokom govora, Nasralah je odgovorio i na nedavnu pretnju izraelskog ministra odbrane u kojoj je rekao da će „vratiti Liban u kameno doba“ ako ova zemlja započne rat protiv Izraela.

- Neprijatelj mora da zna da igra igru postojanja i uništenja, a vaše pretnje nas ne plaše. Danas, Liban ima sposobnost da postigne sigurnost pred neprijateljem. Hezbolahu je potrebno nekoliko visoko preciznih projektila da uništi ciljeve uključujući civilne i vojne ciljeve, vazdušne baze, elektrane i nuklearna postrojenja, reaktor Dimona. I vi ćete biti vraćeni u kameno doba - rekao je lider ove organizacije.

Na kraju svog govora Nasralah se osvrnuo na unutrašnje sukobe između Hezbolaha i drugih grupa u Libanu.

- Da li hrišćani uopšte imaju interes da idu u građanski rat? Možda postoji generacija koja nije preživela građanski rat i trebalo bi da pogledaju dokumentarce o tome. U građanskom ratu svi gube. Kladili ste se da će vam pomoći u građanskom ratu? Izrael danas nije ono što je bio i ne može pomoći kao što je pomogao 1982. godine - zaključio je lider Hezbolaha.

BONUS VIDEO: SERIJA VAZDUŠNIH UDARA - Izrael udara na pojas Gaze kao odgovor na raketni napad

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)