POPULARNO TURSKO ODMARALIŠTE GORI VEĆ 36 SATI: Vetar pogoršava situaciju, vatra progutala 180 hektara šume (VIDEO)

Srna

26. 07. 2023. u 13:16

ŠUMSKI požar kod odmarališta Kemer u turskoj pokrajini Antaliji gori već 36 časova, a do sada je spaljeno 180 hektara šume, javila je televizija "Ahaber".

ПОПУЛАРНО ТУРСКО ОДМАРАЛИШТЕ ГОРИ ВЕЋ 36 САТИ: Ветар погоршава ситуацију, ватра прогутала 180 хектара шуме (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ Guardian News

U izveštaju se navodi da se požar brzo širi zbog snažnog vetra.

Turski ministar poljoprivrede i šumarstva Ibrahim Jumakli izjavio je da požar ne predstavlja opasnost za naseljena područja. Vlasti su naglasile da požar nije uticao ni na rad hotela, koji nastavljaju da rade normalno.

Portparol ruskog Ministarstva za vanredne situacije rekao je agenciji TASS da je avion Ministarstva koji učestvuje u gašenju požara u poslednja 24 časa izvršio 79 letova tokom kojih je ispustio više od 800 tona vode na područje zahvaćeno požarom nadomak Kemera.

Ministarstvo je naglasilo da su piloti upravljali avionima u planinskom području sa smanjenom vidljivošću, a da su vodu iz mora uzimali tokom velikih talasa.

- Prioritet stručnjaka ruskog Ministarstva je da zaštite hotele i infrastrukturu na obali od požara - dodali su iz Ministarstva. 

BONUS VIDEO: GORI U HRVATSKOJ: Požari kod Dubrovnika noću postaju crveni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)