BIN ZAJED NAKON BEOGRADA OTPUTOVAO U PETERBURG: Sa Putinom o rešavanju konflikta u Ukrajini

Novosti onlajn

16. 06. 2023. u 12:36

ŠEIK Muhamed bin Zajed el Nahjan nakon Beograda otputovao je u Sankt Peterburg, gde je na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u misiji rešavanja konflikta između Rusije i Ukrajine.

БИН ЗАЈЕД НАКОН БЕОГРАДА ОТПУТОВАО У ПЕТЕРБУРГ: Са Путином о решавању конфликта у Украјини

Foto: Instagram printskrin/MohamedBinZayed

- Danas sam se sastao sa predsednikom Putinom u Sankt Peterburgu da razgovaram o bilateralnim odnosima između UAE i Rusije i situaciji u Ukrajini. UAE nastavljaju da podržavaju sve napore usmerene na postizanje političkog rešenja kroz dijalog i diplomatiju - ka globalnom miru i stabilnosti - napisao je Bin Zajed na svom zvaničnom Tviter profilu. 

Putin je na početku sastanka rekao da se odnosi između dve zemlje razvijaju uspešno i da idu u korist obe države.

- Želeo bih da vam zahvalim za napore koje ste uložili u rešavanje pitanja humanitarne prirode tokom dešavanja u ukrajinskom pravcu koja su povezana sa razmenom ljudi privedenih u Ukrajini i rešavanju niza drugih humanitarnih pitanja te prirode - rekao je Putin, te je predložio kolegi da porazgovaraju o situaciji u regionu.

Nahjan je, sa svoje strane, poručio da je njegova zemlja spremna da pomogne u rešavanju humanitarnih pitanja tokom krize u Ukrajini.

- Što se tiče Ukrajine, hvala Vam na Vašim rečima i znajte da ukoliko UAE mogu da odigraju bilo kakvu ulogu u stabilizaciji situacije, u humanitarnim pitanjima, spremni smo da pomognemo u tome na svaki mogući način - rekao je on.

Putin i Nahjan su pre početka razgovora obišli štandove UAE na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)