ZELENSKI ČESTITAO ERDOGANU: Računamo na jačanje strateškog partnerstva i saradnje

Tanjug

29. 05. 2023. u 00:05

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski čestitao je večeras turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora, uz poruku da Ukrajina računa na dalje jačanje strateškog partnerstva i saradnje dve zemlje.

ЗЕЛЕНСКИ ЧЕСТИТАО ЕРДОГАНУ: Рачунамо на јачање стратешког партнерства и сарадње

Foto: Pres služba predsednika Ukrajine

-Čestitam predsedniku Turske Erdoganu na pobedi na predsedničkim izborima. Računamo na dalje jačanje strateškog partnerstva za dobrobit naših zemalja, kao i na jačanje saradnje za sigurnost i stabilnost Evrope, naveo je Zelenski na Tviteru.

Turska Visoka izborna komisija saopštila je ranije večeras da je, posle 99,43 odsto otvorenih glasačkih kutija, Erdogan osvojio 52,14 odsto glasova, dok je njegov rival, opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu dobio 47,86 odsto glasova, preneo je Rojters.

Izborna komisija je navela da je Erdogan dobio više od dva miliona glasova više od Kiličdaroglua, a da neprebrojani glasovi neće promeniti rezultat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja