ORUŽANE snage Ukrajine aktivne su samo na određenim sektorima fronta, saopštio je danas zamenik komandanta 2. armijskog korpusa i komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

zvonko

13.05.2023. 21:51

Kako ja razumem Aladinova, korpus " Ahmat " je u Kijevu za dva dana ! " Snage Ukrajine aktivne su SAMO na određenim sektorima fronta ". A čovek bi očekivao, da dejstvuju GDE JE OKUPATOR najjači ! Čim je vojnik, znači, da nije pametan .

Kapetan Kuka

14.05.2023. 08:39

Prigožin ima velike menadžerske zasluge u Vagneru i to niko ne osporava, ali on nije ni komandant, ni osnivač ni vlasnik Vagnera. Čovek ima potrebu za neprestanim medijskim eksponiranjem. On se slikao i dao mnogo više izjava nego svi ruski oficiri zajedno, što nije primereno. Kao što je Zelenski koncentrisanim i upornim lažima dobio medijski rat, tako se Prigožin trudi da i on dobije medijski rat, ali protiv svoje vrhovne komande. Nije mu dovoljan apsolutno povlašćen položaj Vagnera u odnosu na regularnu vojsku, nego pokušava da se nametne kao potpuno nezavisna struktura koja ne uvažava nikog. Izgleda da nije sam i da u dogovoru sa nekim pokušava da ruši kompletnu komandnu strukturu i da vojsku dovede u situaciju da zavisi od volje privatnih biznismena kao što je Prigožin. Napravio je veliku štetu širenjem bespotrebne i nepotrebne panike. Zlonameran je i njegovo ponašanje je štetno. Zloupotrebljava situaciju da komanda pokušava da izbegne da prizna da je on glavni skandal majstor, ali to se ne može još dugo tolerisati jer je redovna vojska sve više razočarana zašto se razmaženom vođi Vagnera čija je vojska je i bolje obučena i bolje opremljena od regularne, dozvoljava ono što nikome od njihovih oficira koji se stvarno bore ni na pamet ne pada...

Onix

15.05.2023. 08:04

Živi bili pa videli, proći će neko vreme pa će se malo i zaboraviti na sve ovo i naći će ga nasmejanog u nekom kanalu pored puta. On je plaćenik, pas rata i mnogo se zaigrao, a to gazda neće oprostiti.