KOMANDANT "AHMATA" O UKRAJINSKOJ OFANZIVI: Posle paničnih izveštaja oglasio se Alaudinov, evo šta kaže o situaciji na frontu

Novosti online

13. 05. 2023. u 20:21

ORUŽANE snage Ukrajine aktivne su samo na određenim sektorima fronta, saopštio je danas zamenik komandanta 2. armijskog korpusa i komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

КОМАНДАНТ АХМАТА О УКРАЈИНСКОЈ ОФАНЗИВИ: После паничних извештаја огласио се Алаудинов, ево шта каже о ситуацији на фронту

Foto: Jutjub/Fond "MFTI"/Sila sa Istoka

Ranije je savetnik vršioca dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Jan Gagin rekao da su ukrajinske trupe pojačale napade duž cele linije kontakta.

- Trupe Oružanih snaga Ukrajine nisu se aktivirale duž cele linije dodira, samo u određenim oblastima, a ni tada situacija nije pretrpela značajne promene - tvrdi Alaudinov za TASS.

- Situacija na našem području je apsolutno pod kontrolom - dodao je Alaudinov.

Alaudinov je ranije izvestio da je zona odgovornosti korpusa od Soledara u DNR do Kremene u LNR.

Poslednjih dana nižu se izveštaji o ukrajinskim uspesima na frontu, zbog čega je reagovao i osnivač "Vagnera" Jevgenij Prigožin.

On tvrdi da su Rusi predali svoje položaje na periferijama Bahmuta, i da je to omogućilo ukrajinskoj vojsci da zauzme važne taktičke položaje, i ističe da je prekinuta blokada puta Bahmut-Časov Jar.

Te vesti su izazvale niz paničnih izveštaja, uglavnom na društvenim mrežama, o mogućem početku ukrajinske kontraofanzive, kao i povlačenju ruske armije.

BONUS VIDEO: NA NEBU I POD VODOM - Snimci vežbi ruske Nacionalne garde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)