"KIJEV JE PREŠAO SVE CRVENE LINIJE" Kako kineski mediji vide napad na Kremlj

Novosti onlajn

07. 05. 2023. u 21:58

NAPAD dronova na Kremlj predstavlja kršenje prećutne crvene linije, a ukrajinski lider Vladimir Zelenski je time isprovocirao opasnu eskalaciju, piše kinesko izdanje „Global tajms”.

КИЈЕВ ЈЕ ПРЕШАО СВЕ ЦРВЕНЕ ЛИНИЈЕ Како кинески медији виде напад на Кремљ

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

U članku se navodi da je karakter napada veoma ozbiljan, jer tokom specijalne operacije Rusije u Ukrajini nije bilo atentata na ruskog predsednika Vladimira Putina ili pokušaja napada na teritoriju Kremlja.

Ranije su mete napada bili samo vojni objekti i objekti kritične infrastrukture.

- Ovoga puta je u napadu bila pređena prećutna crvena linija, koju su uspostavile obe strane - rekao je za izdanje mlađi naučni saradnik Instituta za istraživanje Rusije, Istočne Evrope i Centralne Azije kineske Akademije društvenih nauka Džang Hun.

Sa svoje strane, vojni stručnjak i TV komentator Sung Džunping pretpostavio je da Rusija može da odgovori na ovakve postupke veoma oštro, što će dovesti do velikih gubitaka u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

Podsetimo, pres služba Kremlja saopštila je da je tokom noći 3. maja kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na kremaljsku rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Dve letelice su onesposobljene, a u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete. Portparol predsednika Dmitrij Peskov kasnije je rekao da predsednik države u tom trenutku nije bio u Kremlju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

DRONOVI IZNAD KREMLjA: Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)