BIVŠI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC O PADU ARTJOMOVSKA: Ne vidim kako bi Ukrajinci mogli da vode još jednu ovakvu bitku

Novosti online

01. 05. 2023. u 07:24

USLED ozbiljnih gubitaka ukrajinskih oružanih snaga, posebno posle bitke za Artjomovsk (Bahmut), rat u Ukrajini bi mogao da pređe u novu fazu, rekao je američki penzionisani obaveštajac Skot Riter.

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ О ПАДУ АРТЈОМОВСКА: Не видим како би Украјинци могли да воде још једну овакву битку

Foto: Shutterstock/Ilustracija

On je za Jutub kanal "Tur of Duti" ocenio kako je ta bitka slomila kičmu ukrajinskoj vojsci.

- Ne vidim kako bi Ukrajinci mogli da vode još jednu ovakvu bitku. Potrošili su sve svoje resurse, uključujući vojsku i municiju - rekao je nekadašnji oficir američkog marinskog korpusa.

Prema njegovim rečima, ne isključuje mogućnost da ovaj trenutak postane prekretnica u ukrajinsko-ruskom sukobu.

- U Ukrajini nije ostalo nijedno utvrđenje poput Artjomovska. Dakle, više neće biti sličnih prepreka na putu ruskih snaga, a osim toga, Oružane snage Ukrajine su u velikoj meri oslabljene, loše obučene i nespremne za vođenje borbenih dejstava u značajnijim razmerama - istakao je Riter.

PVO Ukrajine je uništena, nema artiljerije, a većina kvalifikovanog vojnog osoblja je ubijena, zarobljena ili ranjena, dodao je obaveštajac.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...