ISLAND JE ZEMLJA KREATIVNOG NEREDA: Danilo Koprivica o ostrvskoj državi koja je "uterivana" u NATO

J. S.

03. 04. 2023. u 13:24

POLITIKOLOG Danilo Koprivica na početku svog predavanja konstatuje:„Island je zemlja kreativnog nereda da se dođe do reda.“ Zašto baš sad za temu bira ovu ostrvsku državu na severozapadu Evrope?

ИСЛАНД ЈЕ ЗЕМЉА КРЕАТИВНОГ НЕРЕДА: Данило Копривица о острвској држави која је утеривана у НАТО

KCNS

Zato što su ovi izbori bez izbora, koji su nam od Zapada nametnuti, na Islandu već odavno razrešeni. Zato što su i oni uterivani u NATO i sa raznih strana ucenjivani da rade u korist svoje štete. Odgovorili su realno mogućim, suverenim i održivim odlukama. Zato što je ovaj ponosni narod iz zemlje vatre i leda već dao ispravan odgovor na pitanja koja i nas kao društvo muče. Pričajući o Islandu shvatićemo koliko u stvari imamo sličnosti.

Island je zemlja vulkana, pitomih pejzaža, kratkog leta i ne tako hladne zime. Zemlja predivne prirode koja se poštuje i neguje. Islanđani su uspeli da spoje i naprave savršenu harmoniju dve stvari – tradicionalnog i modernog. Oni se svoje tradicije ne odriču a izrazito su moderni. Koprivica smatra da je nemoguće biti moderan a nemati poštovanje prema korenima u svojoj prošlosti.

Na kraju, Koprivica poentira i kaže da kolonizacija, otuđenje elita, kriminal, korupcija i siromaštvo, kao i sve što podstiče degradaciju društva i ličnosti, nisu nesavladivi za društvo koje je spremno da se obaveže na pošten, jasan i oslobađajući društveni dogovor.

Predavanje Danila Koprivice „Dosije Islandˮ može se pogledati na Jutjub kanalu KCNS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu