PRIZNANJE IZ VRHA STRUKTURA U KIJEVU: Otkrili kada je doneta odluka za sukob sa Rusijom

Novosti onlajn

06. 03. 2023. u 16:30

UKRAJINA je odlučila da se pripremi za sukob sa Rusijom nakon što se predsednik Vladimir Zelenski sastao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Parizu u decembru 2019. godine, izjavio je sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov za „24 telekanal“.

ПРИЗНАЊЕ ИЗ ВРХА СТРУКТУРА У КИЈЕВУ: Открили када је донета одлука за сукоб са Русијом

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Da se ​​nismo pripremali, onda definitivno ne bismo imali ovaj rezultat koji imamo. Mogu da kažem da je aparat Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu počeo da se priprema za ove procese posle decembra 2019. godine, nakon što je predsednik naše zemlje posetio Pariz, gde je održan prvi i poslednji sastanak sa predsednikom Putinom - rekao je on.

Putin i Zelenski sastali su se 2019. na samitu u „normandijskom formatu“ u Parizu. Istovremeno, ruski predsednik održao je i bilateralne sastanke – sa Zelenskim, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i sa tadašnjom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Početkom decembra 2022. Angela Merkel je izjavila da su Minski sporazumi bili pokušaj da se Kijevu pruži vreme za jačanje. Odmah za njom to je potvrdio i bivši francuski predsednik Fransoa Oland. Prema njegovim rečima, tadašnja geopolitička situacija nije išla u korist Ukrajine, a Zapadu je bila potrebna pauza.

Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je da su ga ove izjave iznenadile, budući da je računao na iskrenu želju evropskih zemalja da učvrste mir i izbegnu vojni sukob u Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri