SA KIM PUTIN MOŽE DA RAZGOVARA O SUDBINI UKRAJINE? Dva lidera dogovorom mogu sve da promene, popuštanje rizikuje ruski poraz

Novosti online

06. 03. 2023. u 15:40

RUSKI predsednik Vladimir Putin treba da razgovara o sudbini Ukrajine sa Džoom Bajdenom , a ne sa Vladimirom Zelenskim, smatra stručnjak za međunarodnu politiku Natalija Makejeva.

СА КИМ ПУТИН МОЖЕ ДА РАЗГОВАРА О СУДБИНИ УКРАЈИНЕ? Два лидера договором могу све да промене, попуштање ризикује руски пораз

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

- Moskvi su načelni pregovori o sudbini ukrajinske države mogući samo u kontekstu kapitulacije Kijeva, a ne bilo kakvog kompromisa - rekla je ona za FAN.

Po njenom mišljenju, svako uplitanje Rusije u razgovore o kompromisima rizikuje mogući poraz u specijalnoj vojnoj operaciji. Ona smatra da ruska specijalna operacija, da bi se ispunili ciljevi demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, mora da se završi potpunom ruskom vojno-političkom kontrolom nad njenom teritorijom.

Podsećamo, član Saveta za bezbednost i spoljnu politiku pri predsedniku Turske Čagri Erhan izjavio je za Sputnjik da su SAD i Velika Britanija zainteresovane da se maksimalno produži ukrajinski sukob, zbog čega se protive naporima turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da organizuje sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

- Oni (SAD i Velika Britanija) ne žele da se Zelenski i Putin sastanu sa Erdoganom, ne žele da vide njihovu zajedničku fotografiju. Oni žele maksimalno dug rat, ne razmišljaju o budućnosti Ukrajinaca, ne razmišljaju o miru - rekao je Erhan.

BONUS VIDEO: Ruski dronovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu