KINESKO ministarstvo odbrane danas je u veoma oštrom tonu zahtevalo od ministarstva odbrane SAD da obustavi najavljenu prodaju oružja Tajvanu, ukazujući na spremnost da u suprotnom preduzme kontramere. Kave bi one mogle da budu nije navedeno, ali je izvesno da će sve to samo uvećati napetost u već napetu situaciju u trouglu Peking-Vašington-Tajpej.

Komentari (4)

walter pravicek

04.03.2023. 08:54

SITUEJŠN-situaciju treba razumeti:MNOGO SE POSLALO I JOŠ SE POŠILJA U UKRAJINU,a PARA ni od kuda.Eto sada bi Tajvanci dali dolare,koje industrija naoružanja treba.I tako jeste situejšn.A kude Kineze,koji hoče to ostrvo,jer je tako ili drugčije Kinesko.Bajden očiti o HISTORIJI ili GEOGRAFIJI NIŠTA NEZNA.

Djoka Proka

04.03.2023. 09:43

Kina će pitanje Tajvana rešiti kako njoj odgovara, amerikanci su tu sasvim ne bitni, samo što oni to tek treba da shvate, dok je svima ostalima ti već sasvim jasno.

Eto

04.03.2023. 09:46

Najveća razlika je što narodu Tajvana nije ispran mozak i realno zaista ne mrze kineze mada ne vole kineski sistem. Ukrajincima su već 30 godina ispirani mozgovi i mržnja prema rusima je mnogo veća.