KANADSKI GENERAL: Nema veze između navodnog kineskog špijunskog balona i najnovijih oborenih objekata (FOTO)

Tanjug

14. 02. 2023. u 00:43

NISU uspostavljene nikakve veze između navodnog kineskog špijunskog balona oborenog iznad Atlantika i poslednja tri neidentifikovana objekta ispaljena iznad Aljaske, Jukona i jezera Hjuron, rekao je general-major kanadskih oružanih snaga (CAF) Mark-Andre Prevost u ponedeljak.

КАНАДСКИ ГЕНЕРАЛ: Нема везе између наводног кинеског шпијунског балона и најновијих оборених објеката (ФОТО)

Foto Tanjug/AP


-Ova tri poslednja objekta nisu ličila ni na šta što bi imalo vezu sa prvim kojim smo se bavili, a mislim da su svi videli… Ostali su bili manji po veličini, svi različiti, ali su pratili isti obrazac, rekao je Prevost tokom brifinga o Nepoznatom letećem objektu.
Ipak, Prevost je rekao da su svi ti neidentifikovani objekti povećali zabrinutost i Kanade i SAD, dodajući da su „nepoželjni i neovlašćeno su bili u našem prostoru“.

General-major je rekao da će CAF, druge agencije i njihovi američki partneri nastaviti sa svojim naporima da pronađu njih ili njihove ostatke, kako bi bolje razumeli šta se dešava.

Pored toga, Prevost je naglasio da će Kanada i SAD posvetiti veću pažnju vazdušnoj bezbednosti obe zemlje, kao i bezbednosti svojih građana.

Ranije ovog meseca, NORAD je otkrio i oborio navodni kineski špijunski balon iznad Atlantskog okeana. U petak je još jedan objekat otkriven i uništen dok je leteo iznad Aljaske.

U subotu i nedelju, NORAD je otkrio neidentifikovane objekte za koje se veruje da su baloni koji su leteli iznad kanadske teritorije Jukon i američke strane jezera Hjuron. Oba su oborena. Potraga za ostacima je u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!